Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, o Hotarare care suplimenteaza numarul de locuri pentru rezidentiat, punand astfel in practica decizia luata de Executiv in urma cu o saptamana, a anuntat Purtatorul de Cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.
"Numarul de locuri pentru rezidentiat va creste cu 1.500 pentru specializarea medicina de familie, de la 3.000 la 4.500", a afirmat Purtatorul de Cuvant al Executivului.

Decizia suplimentarii numarului de locuri pentru rezidentiat a fost luata intrucat concursul de rezidentiat din noiembrie 2009 a fost promovat de 4.351 de absolventi de medicina, iar prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Educatiei numarul de posturi era de doar 2.985. Din cauza acestei situatii, aproape 1.400 de studenti medicinisti care absolvisera examenul de rezidentiat, ramaneau in imposibilitatea de a-si practica meseria. Studentii s-au considerat nedreptatiti si au formulat o petitie prin care au cerut sa li se respecte dreptul obtinut prin promovarea examenului din acest an.

Odata cu decizia Guvernului, cresterea numarului de posturi permite confirmarea pe posturi a medicilor rezidenti si da posibilitatea acestora de a beneficia de un loc de munca conform diplomei de licenta, se arata intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.