Ministerul Sanatatii avertizeaza asupra mai multor anunturi de vanzare a unor doze cu numele vaccinului produs de "Cantacuzino" aparute pe internet. Organele competente au fost sesizate in acest sens pentru identificarea si sanctionarea tuturor celor care incearca sa comercializeze diferite produse sub titulatura de Cantgrip.

"Ministerul Sanatatii a fost atentionat ca pe internet si pe adresele de e-mail au aparut o serie de anunturi publicitare in care sunt oferite spre vanzare doze de vaccin antigripal Cantgrip. Atragem atentia ca nicio persoana fizica din Romania nu detine vaccinul Cantgrip, produs de Institutul National Cantacuzino, deoarece toate dozele din acest produs au fost achizitionate de catre Ministerul Sanatatii, care, in aceasta perioada, deruleaza o campanie de vaccinare gratuita organizata la categoriile de persoane cu risc", precizeaza reprezentantii ministerului.

Potrivit unui astfel de anunt, pretul unei doze de vaccin era de 190 de lei, relateaza NewsIn.

Campania nationala de vaccinare a inceput pe 26 noiembrie, primele categorii vizate fiind elevii, studentii, personalul medical si politistii de frontiera. Pana in prezent, au fost distribuite 1,34 milioane de doze de vaccin pandemic si au fost vaccinate peste 25.000 de persoane.

Ministerul Sanatatii a anuntat ieri extinderea campaniei de imunizare la intreaga populatie din categoriile de risc. Astfel, vor fi vaccinate contra gripei porcine si persoanele cu afectiuni cronice, precum si cele active din companiile care lucreaza in contact direct cu publicul larg. Decizia a fost luata de Comitetul National pentru Gripa, cu scopul "limitarii imediate a raspandirii virusului pandemic A/H1N1".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.