Peste 150 de artisti angajati ai Filarmonicii George Enescu picheteaza astazi sediul ministerului Culturii pentru a incerca sa rezolve gravele probleme cu care se confrunta institutia, au anuntat reprezentantii orchestrei.
Reprezentantii orchestrei Filarmonicii spun ca, daca problemele cu care se confrunta nu vor fi rezolvate, acestea vor duce la blocarea activitatii Filarmonicii, informeaza NewsIn.

Pe 10 noiembrie, membrii orchestrei Filarmonicii anuntau ca ar putea suspenda concertele, acuzandu-i pentru aceasta situatie pe ministrul Theodor Paleologu, pe directorul interimar a institutiei, Cristian Mandeal, si pe directorul artistic, Nicolae Licaret. Reprezentantii orchestrei spuneau ca aceasta se afla in pericol ca, in viitorul apropiat, sa nu mai poata sustine concerte simfonice cu distributie completa, deoarece 17 dintre angajati au fost pusi in situatia de a solicita pensionarea anticipata, iar altora le-au fost reduse ilegal contractele de munca.

Membrii orchestrei Filarmonicii "George Enescu" au solicitat ministrului Culturii, in mai multe randuri, sa adopte de urgenta masura de inlocuire a actualilor manageri ai institutiei, astfel incat activitatea artistica a acesteia sa nu fie definitiv blocata. "De fiecare data, ministrul a decis sa ramana de partea adevarului si sa se alieze cu cei care au prejudiciat imaginea si bugetul Filarmonicii", spun reprezentantii orchestrei.

Potrivit reprezentantilor orchestrei, incepand de la data demisiei lui Cristian Mandeal, acesta impreuna cu directorul artistic Nicolae Licaret au adoptat o serie de masuri impotriva salariatilor, printre care reducerea fara acordul partilor si notificare prealabila a duratei contractelor incheiate pe perioada determinata a sapte dintre membri filarmonicii, directorul general stabilind data expirarii acestora la 31 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.