Numarul cazurilor de gripa porcina confirmate in Romania a crescut cu 115 in ultimele 24 de ore, bilantul total de la inceputul pandemiei ajungand astfel la 4113, a anuntat, miercuri, Ministerul Sanatatii.

Cele mai multe cazuri noi sunt in judetul Buzau (24), Dambovita (18) si municipiul Bucuresti (16). In ultimele 24 de ore nu s-au inregistrat insa noi decese, au mai precizat reprezentantii ministerului, relateaza NewsIn.

Pana in prezent, in Romania au murit 14 pacienti infectati cu A/H1N1, majoritatea suferind de boli asociate. Din acest motiv, Ministerului Sanatatii a decis extinderea campaniei de imunizare la intreaga populatie din categoriile de risc.

De asemenea, la cerere, marile companii ai caror angajati intra in permanenta in contact direct cu mase mari de populatie, vor putea solicita ministerului vaccinarea personalului.

"Vaccinarea este singura modalitate de limitare a raspandirii virusului gripal si este puternic recomandata de catre autoritatile sanitare nationale si internationale: Ministerul Sanatatii, Organizatia Mondiala a Sanatatii, ECDC. Atragem atentia inca o data ca responsabilitatea civica este foarte importanta in aceasta perioada si poate face diferenta in ceea ce priveste numarul de imbolnaviri si chiar decese. Orice persoana poate lua decizia de a refuza vaccinarea, dar trebuie sa stie si sa fie constienta ca aceasta este singura modalitate de a se proteja pe sine si pe cei din jurul sau", precizeaza reprezentantii ministerului.

Campania nationala de vaccinare a inceput pe 26 noiembrie, primele categorii vizate fiind elevii, studentii, personalul medical si politistii de frontiera. Pana in prezent, au fost distribuite 1,34 milioane de doze de vaccin pandemic si au fost vaccinate peste 25.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.