Angajatii la stat al caror salariu si pensie sunt mai mari de 1.693 de lei mai pot opta doar astazi, in scris, intre cele doua venituri, in caz contrar primind preavize din partea directorilor institutiilor bugetare. Intre timp, favoritii sistemului vor continua sa se bucure de ambele castiguri.

Peste 20.440 de bugetari care cumuleaza salariul cu o pensie mai mare de valoarea salariului mediu brut pe economie mai pot trimite doar astazi optiunea in scris, catre directori, dupa ce au avut la dispozitie doua saptamani sa aleaga intre cele doua venituri. Masura face parte din Legea de reorganizare a unor institutii publice, aparuta in luna noiembrie si justificata de Guvern in contextul crizei economice, relateaza Adevarul.

Masura ii priveste pe pensionarii care lucreaza in autoritatile centrale si locale, regiile autonome, societatile si companiile nationale, ori la cele cu capital de stat. Guvernul ii trimite acasa si pe pensionarii beneficiari ai legilor speciale, cum ar fi cei din sistemul de aparare, de la justitie, interne si din serviciile speciale.

"Cei mai multi dintre cei care au fost pusi sa aleaga si au optat pentru salariu sunt consilieri si directori de prin autoritati nationale si ministere. Adica au o anumita pozitie din care pot sa faca niste jocuri. In plus, perioada lucrata se adauga la pensie si in acest fel poti iesi cu o pensie mai mare", a declarat pentru Adevarul liderul CSDR.

  • Cine este exceptat de la lege: seful statului; membrii Guvernului; deputatii; senatorii; membrii Consiliului Superior al Magistraturii; judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei; consilierii Curtii de Conturi.

Cititi mai multe in Adevarul.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.