Deseori, motivele tin de natura si metabolismul fiecarei persoane in parte, fapt pentru care orele istovitoare de exercitii fizice, dietele sau alte eforturi de slabire nu au niciun cuvant de spus.
  • Descopera-ti natura. Metabolismul este harta genetica care ne indruma spre o dieta corespunzatoare. In cazurile in care se depune orice mancam, este posibil sa dispunem de un metabolism lenes. In aceasta situatie ne sar in ajutor legumele si fructele cu grija: se vor evita bananele, nucile, migdalele, si perele, care au o concentratie mare de calorii, greu de eliminat pentru un metabolism lent. Tot in acest caz, se interzic carnea de porc si cea de vita.
  • Cum stai cu sanatatea? Asimilarea kilogramelor in plus poate surveni cu precadere in urma problemelor endocrinologice. Glanda tiroida este cel mai bun exemplu in acest sens indiciul ca ai probleme fiind faptul ca te ingrasi continuu. Descoperita la timp, tiroida lenesa poate fi tratata.
  • Impactul psihologic. Chiar daca eforturile nu dau rezultate nu trebuie renuntati. De mentionat este faptul ca, in ceea ce priveste femeile, tesutul muscular arde grasimile mai repede, chiar si atunci cand corpul este in repaos. Mai mult, femeile depoziteaza grasimea pe solduri, picioare, fese, in timp ce barbatii au tendinta de a le stoca in zona abdomenului. Totodata femeile trec prin schimbari hormonale de la luna la luna, pe perioada menstruatiei, cand organismul asimileaza lichide, dupa care le pierde, iar asimileaza etc. Cele mai bune arderi tot in cazul femeilor au loc de dimineata. Astfel, pentru rezultate, este indicat cel putin o jumatet de ora de sport inainte de serviciu.
  • Regim inainte si dupa ce te nasti. Inca de la nastere este posibil sa fim predispusi catre obiceiuri alimentare mai mult sau mai putin sanatoase, potrivit cercetatorilor. In aceeasi masura conteaza si alimentatia din perioada copilariei. In cazul unui copil rasfatat din punct de vedere culinar, metabolismul acestuia s-a format dupa acel regim, iar corpul tau de asemenea. De aceea este foarte important ca un copil sa manance la aceleasi ore, in fiecare zi, iar mamele trebuie sa inteleaga faptul ca este o greseala sa-ti obligi copilul sa manance tot din farfurie.

Mai multe detalii in Cancan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.