Institutul National al Audiovizualului din Franta, impreuna cu Institutul Francez din Romania, au contribuit la realizarea unui documentar despre Revolutia din 1989, a anuntat ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul.
Documentarul a fost realizat cu ajutorul imaginilor difuzate de posturile TV din Franta, in acele zile.

"Documentarul reprezinta punctul de vedere al presei franceze asupra Revolutiei din Romania, reflectand modul in care jurnalistii din Franta au relatat evenimentul chiar in timpul desfasurarii sale", a mai spus ambasadorul.

Documentarul, care are durata de 53 de minute si a fost difuzat, pe 7 decembrie, pe canalul specializat Histoire, a fost produs de un cunoscut realizator francez, Antoine Wagner.

"Ca si alte televiziuni, cea franceza a transmis imagini cu multimea manifestantilor din Bucuresti si cu executia cuplului Ceusescu, zvonuri terifiante, dar care nu puteau fi verificate, despre un masacru la Timisoara, dar si comentarii mai putin informate", a explicat Henri Paul, potrivit NewsIn.

Documentarul contine imagini din arhiva Institutului National al Audiovizualului din Franta, dar si marturiilor ale unor jurnalisti care au urmarit evenimentele, la locul desfasurarii lor sau de la Paris, revenindu-se astfel asupra rolului jucat de media in evenimentele din decembrie 1989.

In Romania, documentarul va fi prezentat in premiera, miercuri, de la ora 19.00, la sala "Elvira Popescu" a Institutului Francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.