Profesiile partenerilor se afla in stransa legatura cu predispozitia acestora de a insela, potrivit specialistilor, care au intocmit o lista cu meseriile care duc la divort.

Dansatorii si coregrafii sunt primii in clasamentul celor care calca stramb cel mai des, potrivit unui studiu efectuat de psihologul Michael Aamodt, de la Universitatea Radford. Acestia sunt urmati de catre persoanele cu meserii precum barman sau masor/maseza, care prezinta sanse de 40% sa destrame o casnicie. Medicii, psihiatrii, asistenti medicali, angajati ai industriei de divertisment si sportive sau asistentii medicali prezinta de asemenea un risc crescut de a insela.

La polul opus se afla veterinarii, cadrele didactice, inginerii agricoli si preotii

"Sa nu va uimeasca faptul ca relatiile se destrama deseori din cauza presiunii tipului de job. Cauzele principale sunt orele obositoare de munca ai activitatile intr-un mediu extravertit, unde sansele de a cunoaste oameni si dezvolta relatii interpersonale cresc. Interesant este si faptul ca persoanele care ocupa se cu ingrijirea semenilor clacheaza de asemenea si provoaca un divort, din cauza ca isi petrec prea mult timp ingrijindu-se de alte persoane, neglijand astfel familia", sustine autorul studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.