CFR Calatori profita de lacune legislative si vinde bilete fara numar, astfel incat pasagerii sunt nevoiti sa calatoreasca ore intregi in picioare desi au bilet cu loc, atrage atentia Adevarul.
Reclamatiile clientilor CFR tinuti pe holuri sunt inutile pentru ca legea da voie companiei feroviare sa vanda cate tichete vrea. Situatia se agraveaza mereu, inaintea sarbatorilor de iarna, cand mii de romani care lucreaza in Capitala pleaca spre Moldova, Ardeal sau Bucovina pentru a-si petrece acasa vacanta de Craciun, arata Adevarul.

"Cele mai aglomerate rute in preajma Sarbatorilor de iarna sunt cele spre si dinspre Bucuresti catre principalele orase din tara, statiunile montante de pe Valea Prahovei si nordul Moldovei", potrivit Corneliei Bolina, purtator de cuvant la CFR Calatori. Chiar daca nu este deloc ieftina calatoria cu trenul, cei care platesc biletul nu au nici macar garantia unui voiaj civilizat, noteaza Adevarul.

Cu toate ca situatii similare au loc an de an in perioada Sarbatorilor, niciun roman nu a facut vreo reclamatie in acest sens, potrivit lui Constantin Cerbulescu, directorul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), arata aceeasi publicatie centrala. "In eventualitatea in care ar ajunge astfel de reclamatii la ANPC, nu le-am putea solutiona deoarece nu exista legislatie in baza careia sa putem da amenzi operatorului economic pe motiv ca taie calatorilor prea multe <bilete in picioare>", a precizat Cerbulescu.

Reprezentantii CFR Calatori profita de aceasta lacuna legislativa si dau mult mai multe tichete decat capacitatea efectiva a mijlocului de transport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.