Ministerul Culturii va investi 256,2 milioane lei (aproximativ 61 de milioane de euro) in lucrari de stabilitate si siguranta in exploatare, optimizare functionala, tehnologica si organizatorica a Teatrului National din Bucuresti, lucrari care nu vor afecta activitatea institutiei.
"Principalele lucrari se refera la stabilitatea intregului complex, consolidarea antiseismica care este absout necesara, si la modificari ale spatiilor interioare, care vor duce la aparitia unor noi spatii de spectacol. Estimam ca lucrarile ar putea incepe in martie 2010, cu corpul A, care cuprinde Sala Mare, urmand ca, in vara, sa ajunga in Corpul B.

In final, lucrarile se vor intoarce la Sala Mare, care va trebui consolidata si micsorata, deoarece a fost marita fortat dupa incendiul din 1976. Activitatea teatrului nu va fi afectata, vom juca prin rotatie in salile disponibile. Avem un plan <de bataie> astfel incat sa nu avem de suferit. Eventual, in ultima faza, s-ar putea sa fie nevoie sa apelam la o solutie de rezerva", a explicat, pentru NewsIn, directorul Teatrului National "I. L. Caragiale", Ion Caramitru, potrivit NewsIn.

Licitatia pentru contractarea lucrarilor va avea loc pe 25 ianuarie 2010. Firmele dornice sa participe la licitatie trebuie sa aiba o cifra de afaceri medie pe ultimii trei ani de cel putin 125 de milioane de lei si sa depuna o garantie de 2,15 milioane.
Lucrarile sunt finantate din credite externe si de la bugetul de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.