Iubitorii de arta vor avea posibilitatea de a cumpara o serie de zece serigrafii dupa o matrita a lui Andy Warhol, estimate la 5.500 euro, dar si picturi ale artistilor romani Sabin Balasa, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu si Lucian Grigorescu, joi, la licitatia de iarna Artmark.
Cele zece serigrafii sunt create folosind o matrita originala a lui Andy Warhol. Pictura lui Warhol, executata in tehnica serigrafiei, era reprodusa intr-o serie de lucrari care pot fi deosebite intre ele prin schimbari tonale. Serigrafia este in esenta un proces sofisticat, utilizat uneori in mod deliberat necorespunzator de Warhol pentru a obtine o imprimare inegala.

Serigrafiile scoase la licitatie fac parte dintr-o editie originala de 250 de exemplare, stampilate si numerotate pe verso, care fac parte din diferite colectii private. Lucrarile au fost expuse in august la sala Dalles din Capitala. O colectie de zece lucrari din aceeasi editie a fost vanduta de Christie's cu 14.000 de dolari, relateaza NewsIn.

Tot joi, vor fi scoase la licitatie "Portretul unor doamne" de Pierre Mignard le Romain (prima data prezentata in public, estimata la 60.000 de euro), "Port in Delta" realizat de Nicolae Darascu (40.000 de euro), "Iarna la Costinesti" de Ion Tuculescu (estimata la 35.000 de euro), "Port" pictat de Marcel Iancu, "Case" al lui Gheorghe Petrascu si "Flori" de Lucian Grigorescu, estimate la cate 30.000 de euro.

Pictorii Iosif Iser si Camil Ressu sunt prezenti in licitatie cu cate doua lucrari - "Baletista", estimata la 22.000 de euro, si "Mantila neagra", (25.000 euro), respectiv "Strengarul" (25.000 euro) si "Madona din Dorste" (20.000 euro). "Fata morgana", tablou pictat de Sabin Balasa, estimat la 12.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.