Programele de prevenire a infectarii cu virusul HIV se adreseaza mai putin persoanelor casatorite, vaduve sau celor divortate.

Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva HIV/SIDA un raport international prezentat de Institutul de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals“ din Bucuresti a demonstrat ca finantarea programelor de prevenire HIV are un procentaj scazut in bugetul multor tari afectate, cu precadere in randul persoanelor cu varste de peste 25 de ani.

Potrivit datelor actualizate in raportul Epidemiei HIV in anul 2009, numarul cazurilor noi de imbolnaviri a scazut cu 17% in ultimii opt ani: numarul nou de infectii in Africa Subsahariana a scazut cu aproximativ 15%, in Asia de Est cazurile noi HIV au scazut cu aproximativ 25%, iar in Africa de Sud si Sud-Est diminuarea cazurilor a fost de 10%.

In Europa de Est, dupa o crestere dramatica a cazurilor noi de imbolnaviri HIV in randul consumatorilor de droguri injectabile, epidemia a cunoscut o scadere similara. Cu toate acestea, in unele tari exista in continuare pericolul unei noi cresteri a ratei de infectie HIV, se mentioneaza intr-un comunicat de presa, relateaza Gardianul.

Statistica arata ca, in prezent, la nivel mondial traiesc aproximativ 38,5 milioane de persoane infectate HIV. Dintre acestea, trei milioane de persoane s-au contaminat in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.