Inca 39 de imbolnaviri de gripa porcina au fost confirmate in Romania in ultimele 24 de ore, bilantul total de la debutul pandemiei ajungand astfel la 3.881 de cazuri, au anuntat astazi reprezentantii Ministerului Sanatatii. Din cauza noilor cazuri de gripa confirmate scolile sunt inchise iar tezele amanate

Cele mai multe cazuri noi, 15, se inregistreaza in judetul Botosani, urmat de judetele Dambovita, cu sase cazuri, Suceava, unde au fost confirmate patru cazuri, Bacau, Mehedinti si Vrancea, cu cate trei cazuri. In judetele Alba si Calarasi au fost inregistrate cate doua cazuri noi, iar in Galati, un singur caz. In ultimele 24 de ore nu s-a inregistrat niciun deces cauzat de gripa porcina, a mai precizat ministerul.

Potrivit ultimului raport al Directiei de Sanatate Publica Hunedoara, ieri s-au inregistrat alte trei cazuri de gripa noua. Cele mai multe victime ale gripei noi se inregistreaza in randul elevilor, iar pana in prezent a fost confirmat un numar de 81 de cazuri in Hunedoara. Tot aici, Mai multe scoli au fost inchise pe o perioada de sapte zile, astfel incat elevii hunedoreni sunt obligati sa sustina lucrarile scrise pentru evaluarea competentelor si aptitudinilor mai tarziu decat era programat.

La Braila a fost confirmat un nou caz de gripa porcina, pana in prezent fiind inregistrate 15 cazuri. Directia de Sanatate Publica (DSP) din Hunedoara a anuntat si patru suspiciuni de gripa porcina: o femeie de 55 de ani din mediul urban izolata in prezent la sectia ATI din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, un barbat de 78 de ani din mediul urban care se afla izolat la sectia de Boli Infectioase, un barbat de 53 de ani din mediul urban aflat la domiciliu si o femeie de 69 de ani, tot din mediul urban, care de asemenea este la domiciliu. Pacientii primesc tratament cu antivirale.

Si in Buzau numarul bolnavilor creste, ultimul caz fiind confimat la un copil. Directia de Sanatate Publica a primit in ultimele 24 de ore confirmarea unui caz de gripa porcina inregistrat la Liceul pentru Persoane cu Deficiente de Vedere din Buzau, relateaza Adevarul.

Este vorba despre un copil internat in serviciul specializat al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, care s-a simtit rau. In urma analizelor, rezultatele au fost pozitive.Totalul cazurilor de imbolnavire cu virusul A/ H1N1 a ajuns la 46 in acest judet, majoritatea bolnavilor fiind elevi. Tot aici, pana in prezent au fost inchise trei unitati de invatamant, pentru sapte zile.

Pana in prezent, Ministerul Sanatatii a anuntat oficial 12 decese cauzate de gripa porcina. Pe 23 noiembrie, un pacient din Radauti infectat cu virusul gripal A/H1N1, care suferea si de obezitate si diabet, a decedat in ambulanta care il transporta la Iasi. O zi mai tarziu, Ministerul Sanatatii a raportat un al doilea deces, la o femeie din Botosani, potrivit NewsIn.

Comitetul de Coordonare pentru Gripa a decis sa nu mai faca publice datele personale ale pacientilor decedati din cauza gripei porcine, cum ar fi varsta, sexul si localitatea unde s-a produs decesul.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA. Campania nationala de vaccinare impotriva virusului A/H1N1 a inceput pe 26 noiembrie, primii vaccinati fiind elevii, studentii, personalul medical si politistii de frontiera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.