Autoritatile romane au anuntat, duminica, doua noi decese cauzate de gripa porcina, ceea ce ridica la 12 numarul mortilor, Ministerul Sanatatii comunicand doar ca persoanele decedate aveau si alte afectiuni asociate, respectiv hipertensiune arteriala, obezitate si poliartrita reumatoida severa.

Totodata, in ultimele 24 de ore au fost confirmate 49 de cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic, dintre care cele mai multe in judetele Mures, sapte, si Dolj si Bacau, cate sase, potrivit ultimei comunicari a Ministerului Sanatatii.

Totodata, autoritatile sanitare au decis suspendarea cursurilor, pentru sapte zile, incepand de luni, in urmatoarele unitati de invatamant: Liceul Pedagogic “Sabin Dragoi” din Deva, Liceul Teoretic Miko din Sf. Gheorghe si Grupul Scolar Avram Iancu din Tg. Mures.

Pana in prezent, Ministerul Sanatatii a anuntat oficial 12 decese cauzate de gripa porcina. Pe 23 noiembrie, un pacient din Radauti infectat cu virusul gripal A/H1N1, care suferea si de obezitate si diabet, a decedat in ambulanta care il transporta la Iasi. O zi mai tarziu, Ministerul Sanatatii a raportat un al doilea deces, la o femeie din Botosani.

Sambata, 28 noiembrie, a fost inregistrat cel de-al treilea deces, fara ca autoritatile sa mai furnizeze date suplimentare, cum ar fi orasul sau daca pacientul suferea si de alte afectiuni asociate.

Autoritatile romane au anuntat, miercuri, alte doua decese cauzate de gripa porcina, fiind vorba despre o pacienta din Radauti internata la Iasi si de un alt bolnav, care suferea si de leucemie, iar joi a fost inregsitrat cel de-al saselea deces cauzat de infectarea cu virusul gripal A/H1N1, la un adult care suferea si de bronsita cronica.

Vineri, au fost inregistrate alte doua decese, pacientii suferind si de obezitate, respectiv diabet, iar sambata alte doua, dintre care unul la un copil in varsta de 10 ani din judetul Bacau.

Comitetul de Coordonare pentru Gripa a decis sa nu mai faca publice datele personale ale pacientilor decedati din cauza gripei porcine, cum ar fi varsta, sexul si localitatea unde s-a produs decesul, conform NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.