Doua persoane, sot si sotie, date in urmarire internationala inca din 2002, au fost retinute in Irlanda si vineri au fost predate autoritatilor de la Bucuresti, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, Violeta si Florin Gheorghe figurau pe lista celor mai cautate persoane si au fost localizati si arestati la sfarsitul lunii noiembrie in Dublin, arata un comunicat.

Ancheta in urma careia s-a decis urmarire internationala a celor doi arata ca, in perioada 1999–2000, Violeta si Florin Gheorghe au formulat in instanta, cu ajutorul si in numele altor persoane, actiuni civile prin care au solicitat pronuntarea unor hotarari judecatoresti de constatare a vanzarii-cumpararii unor terenuri care, in realitate, aveau alti proprietari.

Astfel, cei doi au reusit sa prejudicieze mai multe persoane cu peste 5 miliarde de lei vechi si au fost condamnati la cate 12 ani de inchisoare pentru inselaciune.

La data de 25 iulie 2002, in urma solicitarii Directiei de Investigatii Criminale din Inspectoratul General al Politiei Romane, Biroul National Interpol Bucuresti a dispus urmarirea internationala a celor doi.

Vineri, 4 decembrie, o escorta a Politiei Romane s-a deplasat in Irlanda pentru preluarea urmaritilor care, ulterior, au fost depusi in arestul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

In ultima jumatate a lunii noiembrie, ca urmare a activitatilor de cautare si identificare, politistii de la "Urmariri" au reusit depistarea a 143 de persoane urmarite la nivel national, intrucat pe numele lor instantele de judecata au emis mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru savarsirea de infractiuni sau pentru ca se sustrageau arestarii preventive.

De asemenea, in urma bunei colaborari cu autoritatile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Biroul National Interpol, s-a reusit localizarea si arestarea in alte tari a 46 de persoane urmarite de autoritatile romane, cele mai multe pe teritoriul Spaniei (17) si Italiei (12).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.