Desi a fost arestat, conform informatiilor oferite publicului de autoritatile de la Bucuresti, inca de pe 2 decembrie, infractorul Nicolae Popa figureaza in continuare, pe siteul oficial al Interpol, ca fiind "wanted".

O astfel de scapare nu prea cadreaza cu rigoarea unei asemenea institutii. In plus, Inpolitics a descoperit ca nici pe siteul oficial al politiei indoneziene, care ar fi facut arestarea, nu exista nici cea mai mica referire la Nicolae Popa. (vezi aici ce arata Interpolul)

Conform versiunii oficiale oferite publicului de la noi, Ministerul Justitiei a fost informat de Interpol cu privire la arestarea lui Nicolae Popa, in baza unui mandat emis de autoritatile judiciare romane dupa ce hotararea judecatoreasca de condamnare in cazul lui, in dosarul FNI a ramas definitiva.

In legatura cu prinderea lui Nicolae Popa ar fi fost anuntati Inspectoratul General al Politiei Romane, Ministerul Justitiei si Tribunalul Bucuresti - Sectia a II-a penala. Totodata, au fost demarate procedurile pentru aducerea lui Nicolae Popa in tara, unde urmeaza ca acesta sa-si execute pedeapsa. Initial, s-a spus ca intre autoritatile romane si cele indoneziene exista un acord de cooperare privind extradarile, dar ulterior, informatia a fost rectificata, in sensul ca un asemenea acord nu exista.

Oare chiar e arestat?

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai are anumite suspiciuni: "Din informatiile noastre, ceva e putred in legatura cu acest anunt privind arestarea lui Nicolae Popa, asteptam prezentarea unor documente oficiale care sa confirme declaratia politiei romane. Mi se pare foarte suspect faptul ca, initial, s-a lansat in presa informatia ca se pregateste extradarea lui Popa, pentru ca, ulterior, sa se <descopere> ca, de fapt, Romania si Indonezia nici macar nu au acord de extradare", a declarat Nicolai.

Cititi mai multe pe Inpolitics.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.