ATELIER 030202 este un nou spatiu de arta contemporana dedicat tinerilor artisti vizuali interesati de experiment, concept vizual si noile media.
Preima expozitie prezentata in spatiul galeriei, EST / VEST. 20, celebreaza 20 de ani de la Revolutia Romana si caderea Zidului Berlinului in spatiul european.

"<<EST / VEST. 20>> este proiectul colaborativ realizat de doi artisti vizuali Aurel Tar si Mihai Zgondoiu, cu aportul unui sound-mix de Florin Tomescu. Cu ocazia aniversarii celor 20 de ani de la Revolutia Romana si de la caderea Zidului Berlinului, "EST /VEST. 20" alatura cele doua fete simbolice ale Cortinei de Fier. Calatoriile alegorice ale lui Aurel Tar sunt imagini ale mixajelor identitatilor nationale in cei douazeci de ani, iar memoria pierduta a reprezentarilor libertatii Revolutiei este recuperata si resemnificata de Mihai Zgondoiu. Fuziunea vizuala este sustinuta de instalatia de sunet a lui Florin Tomescu ce amesteca sunetele Revolutiei Romane cu cele ale caderii Zidului Berlinului. Dincolo de moda sentimentala a brandului revolutiei anticomuniste, de arta facuta in folosul comunitatii, ori de condamnarea ei politica, "EST / VEST. 20" este la propriu suspendarea prezentului intr-o instalatie artistica” explica Cosmin Nasui, curatorul acestei expozitii.

Viziunea acestui nou punct al artei contemporane, artistii colaboratori si ideile pe care le promoveaza, pot fi consultate si pe blogul ATELIER 030202.

Vernisajul va avea loc marti, 8 decembrie, la ora 19. Artisti invitati: Saddo (RO) & Other (CA), Lucian Muntean (RO).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.