Cateva zeci de persoane s-au strans din nou, miercuri seara, in Piata Universitatii pentru a protesta fata de Parteneriatul pentru Timisoara, semnat marti, de catre liderii PSD, PNL si o aripa a PNTCD.

Revolutionari din cadrul Blocului National al Revolutionarilor, dar si tineri din Organizatia Noii Golani au purtat steaguri si pancarte cu sloganuri indreptate impotriva presedintelui PSD, pancarte pe care scrie "Geoana, jos mainile de pe Timisoara" sau "Timisoara suntem cu tine". De asemenea ei au purtat pe piept autocolante inscriptionate "Nu Geoana!", iar din boxele aduse se aud cantece ale revolutionarilor de la inceputul anilor 90, informeaza NewsIn.

Inceputul manifestatiei a fost marcat de o discutie cu jandarmii, provocata de faptul ca au fost apeluri primite la 112, care reclamau tulburarea ordinii publice. Sositi la fata locului, jandarmii au constatat ca nu exista o autorizatie pentru manifestatie. In urma discutiilor purtate intre reprezentantul Blocului National al Revolutionarilor, Sorin Tanasescu, si jandarmi, acestia din urma i-au legitimat pe cativa dintre manifestanti, dar au decis sa nu-i amnedeze contraventional deoarece nu s-au constatat incalcari grave ale ordinii publice. In consecinta, manifestantii isi continua protestul.

"Nu avem nevoie de autorizatii, avem autorizatie morala din decembrie 89. Acesta este locul nostru", a sustinut un revolutionar in timpul discutiei.

In Piata Universitatii au venit si presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries si cantautorul Cristian Paturca. Revolutionarii au aprins lumanari in memoria victimelor Revolutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.