Pelicula "Francesca" regizata de Bobby Paunescu, controversata inca de la lansarea mondiala, la Venetia, a fost distinsa, ieri seara, cu premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a presei de cinematografie), la Festivalul International de Film de la Gijon, anunta organizatorii.
Filmul Francesca, regizat de Bobby Paunescu a fost recompensat cu premiul FIPRESCI in cadrul celei de-a 47 editii a Festivalului International de Film de la Gijon - FICXIXÓN. Monica Birladeanu a fost prezenta ieri seara la ceremonia de decernare a premiilor si a primit personal distinctia acordata. Juriul FIPRESCI al acestei editii a fost format din Oscar Peyrou, Blagoj Kunovski si Thomas Rothschild.

Editia din acest an a festivalului s-a desfasurat in perioada 19-28 noiembrie. Filmul Francesca a fost selectat alaturi de alte 13 filme in competitia oficiala.

Premiera mondiala a primului film semnat Bobby Paunescu a avut loc, pe 3 septembrie, in cadrul sectiunii Orizzonti a Festivalului International de Film de la Venetia, intr-un context tensionat, pelicula fiind vehement criticata de Alessandra Mussolini si de primarul Veronei, Flavio Tosi.

"Francesca" a fost oprit initial de la difuzare in cinematografele din Venetia, pe motiv ca include replici dure la adresa primarului Veronei si a deputatei Alessandra Mussolini. Justitia italiana a decis insa sa permita filmul in cinematografele din peninsula. In prezent se judeca recursul intentat de catre Alessandra Mussolini care se considera jignita din cauza unor replici din film, care fac referire la persoana sa.

Unul dintre personaje, tatal Francescai, care incearca sa o convinga pe acesta sa nu emigreze in Italia, o taxeaza pe nepoata fostului dictator italian drept "o tarfa care vrea sa ii omoare pe toti romanii", noteaza NewsIn. Cea de-a doua replica incriminata face referire la primarul orasului Verona, in termeni ca "primar de rahat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.