Editura Cartier & Centrul National al Dansului din Bucuresti (CNDB) invita la un triplu eveniment: un spectacol o lansare de carte o dezbatere.
Duminica, 29 noiembrie 2009, incepind cu ora 19.00, va avea loc lansarea cartii "Antropologia corpului si modernitatea", prilejuita de spectacolul "Ceea ce am convenit noi a fi hazard", de Ion Dumitrescu.

Alaturi de Ion Dumitrescu & David le Breton ii vor fi prezenti Mihaela Michailov - critic & teoretician de arta performativa; Bogdan Ghiu - critic de arta & teoretician si Manuel Pelmus – coregraf & teoretician. Dezbaterea va fi insotita si de un text al lui David le Breton despre coregrafia contemporana, creat special pentru acest eveniment de la CNDB.

„Antropologia coprului si modernitatea” de David le Breton apare la Editura Cartier. Aici, autorul studiului, David le Breton intreprinde ultima antropologie a corpului occidental in oglinda cu cel al societatilor holiste, comunitare. Perspectiva medicului occidental si cea a vraciului comunitar nu sunt doua pozitii antagoniste, ci doua discursuri care se adreseaza unor realitati corporale diferite. Incepind prin a fi considerat o masinarie independenta de om (Vesalius), de la rezidual la supranumerar, trecind fragmentari, transplanturi de organe, grefe pe fata, procreare fara sexualitate, uter ocazional, fetisizare a ADN-ului, om ca informatie pura si cyborgizare.

Lansarea cartii intra in perfect acord cu reprezentarea spectacolului conceput de Ion Dumitrescu, "Ceea ce am convenit noi a fi hazard", o instalatie coregrafica unde corpul performerului devine o suprafata aflata la dispozitia spectatorilor devenite persoane active in cadrul showului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.