Un grup infractional organizat a introdus in Romania, in 2009, o cantitate insemnata de suplimente alimentare contrafacute, de tip "Capsula chinezeasca de slabit"

Procurorii DIICOT, impreuna cu lucratori din cadrul IGPR - DCCO, au destructurat un grup infractional, trei persoane fiind retinute.

Suplimentele alimentare contrafacute erau produse in China si importate in Romania prin intermediul unei societati comerciale care distribuia produsele folosindu-se de relatiile cu farmacii si magazine tip „Plafar”.

De mentionat este faptul ca in cursul anului 2009, autoritatile din domeniul sanatatii publice au emis, la nivel european, o notificare de alerta in baza unor analize efectuate, care au concluzionat faptul ca, in continutul „Capsulei de Slabit” dintr-un anumit lot, a fost identificata prezenta sibutraminei, un derivat al amfetaminei, substanta care a carei prezenta in suplimentele alimentare este interzisa, arata procurorii.

Astfel, la data de 25 noiembrie, au fost efectuate mai multe perchezitii domiciliare in Bucuresti, fiind descoperite cca. 230 000 de produse tip „Capsula de slabit”, „Super Slim Green Fruit”, „Tableta chinezeasca de slabit” precum si alte produse din categoria suplimentelor alimentare (toate importate din China), stampile cu impresiuni in limba chineza, documente financiar-contabile, precum si 23 telefoane mobile de lux, contrafacute si laptop-uri.

In sarcina inculpatilor se retine: savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional, concurenta neloiala, contrafacerea unei marci in scopul inducerii in eroare a publicului asupra calitatii produselor si punerea in circulatie fara drept a unui produs, purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata, care prejudiciaza titularul marcii inregistrate, dar si inselaciune cu privire la calitatea marfurilor.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus prin ordonanta retinerea inculpatilor pentru 24 ore, acestia urmand sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.