Urmarit penal de procurori dupa ce a accidentat cu masina un baiat de 14 ani, Giovanni Becali se bucura de numeroase privilegii din partea anchetatorilor. Dupa ce anchetatorii au inchis ochii la faptul ca fostul impresar a abandonat locul accidentului, procurorul care supravegheaza cercetarile in acest caz a mai calcat o data in afara prevederilor legale.

El a omis sa-i retraga armele de foc si permisele de port-arma, pe care Becali le detine de mai multa vreme. Articolul 27 din Legea 17/1996 prevede negru pe alb faptul ca "permisul, armele si munitia detinute de o persoana urmarita penal vor fi retrase si pastrate de autoritatile competente", pana la clarificarea situatiei celui anchetat. Or, in cazul de fata, anchetatorii au facut abstractie de lege si au evitat sa bata la poarta vilei din Pipera a lui Giovanni pentru a ridica arsenalul detinut de fostul impresar.

Presedinte executiv al FC Dinamo Bucuresti s-a pricopsit cu un dosar penal dupa ce, la inceputul saptamanii trecute, a lovit cu masina un pusti de 14 ani, poloist in echipa de copii a clubului din Soseaua Stefan cel Mare. Cu toate ca in astfel de cazuri soferului ii este interzis sa paraseasca locul faptei, Giovanni Becali a plecat atunci la club, unde avea de sustinut o conferinta de presa si l-a desemnat pe fratele sau, Victor, sa dea explicatii Politiei Rutiere. A fost primul semn ca pentru Becali legea n-ar insemna nimic.

Mai mult, derularea ulterioara a anchetei a confirmat acest lucru, impresarul bucurandu-se de un regim preferential din partea procurorilor. Potrivit unor surse din Politie, presedintele FC Dinamo detine o arma de autoaparare cu gaze si mai multe pusti de vanatoare.

Legea spune clar ca aceasta ar fi trebuit retrasa de catre anchetatori. Pana ieri nu se intamplase insa acest lucru. "Nu am primit nici o comunicare prin care sa ni se aduca la cunostinta situatia numitului Becali Ioan, in conditiile in care ridicarea armelor si permisului este dispusa de cel care se ocupa de dosar", ne-a declarat comisarul-sef Petre Popa, adjunctul Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov, intarindu-ne ideea ca Giovanni Becali are protectori sus-pusi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.