Directorul unei scoli generale din Brasov este cercetat penal pentru ca ar fi lovit un elev, drept urmare Inspectoratul Scolar al Judetului Brasov l-a suspendat din functie pana la incheierea cercetarilor.

Potrivit corespondentului NewsIn, parintii elevului de clasa a VI-a au depus plangere penala impotriva profesorului Alexandru Otet la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, acuzandu-l ca l-a lovit pe baiat pentru ca tragea de usa de la toaleta scolii. In urma loviturii primite, baiatul ar fi avut nevoie de trei zile de ingrijiri medicale.

„Doi elevi se jucau in toaleta scolii, unul tragea de o usa, celalalt o impingea, moment in care a intrat directorul scolii. Acesta i-a dat o palma baiatului meu. Totul s-a intamplat seara, l-am dus la Urgenta la Spitalul Judetean. Cand a venit acasa si ne-a spus ce s-a intamplat, noi am crezut ca ii va trece si cand am vazut ca inca il doare capul si vomita, l-am dus la Urgente pentru ca era lovitura la cap si era grav. Baiatul meu are 11 ani si niciodata nu a mai trecut prin asa ceva. A trecut printr-o trauma fizica, dar mai ales psihica. A fost socat. Scopul meu nu este sa-l distrug pe acest profesor. Eu vreau doar sa stea cat mai departe de fiul meu“, a afirmat tatal copilului.

Plangerea a fost depusa la Parchet, urmand ca procurorii sa ancheteze cazul. „S-a format un dosar penal avand ca obiect purtarea abuziva. A inceput urmarirea penala, dosarul se afla in lucru. In cazul in care invinuitul va fi gasit vinovat, acesta risca de la trei luni pana la sase ani de inchisoare sau o amenda intre 50 si 30.000 de lei“, a declarat procurorul Felicia Vlad, supleant al purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov.

O ancheta paralela a fost deschisa si de catre Inspectoratul Scolar Judetean, prima masura adoptata fiind suspendarea din functia de director a lui Alexandru Otet, pana cand se va finaliza ancheta. "Conform contractului managerial, conducerea ISJ l-a suspendat din functia de director. Urmeaza ca judecatorii sa infirme sau sa confirme plangerea penala si, in functie de decizie, vom lua si noi masurile care se impun. Daca se infirma, profesorul va fi repus in functie, pentru ca aceasta a fost ocupata prin concurs si, daca se confirma, vor fi aplicate si alte sanctiuni“, a declarat Dorel Agache, inspector scolar general al ISJ Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.