Ionel Mantog a provocat marti un grav accident de circulatie, soldat cu un mort si mai multi raniti, fiind cercetat de catre procurori pentru omor si vatamare corporala din culpa.

Anchetatorii au primit datele culese de politie la locul accidentului si asteapta rezultatul necropsiei victimei.

Ionel Mantog, ranit la randul sau in accidentul de marti, a fost transferat in aceasta dimineata la Spitalul Militar din Bucuresti. "Starea lui este stabila. Acuza dureri de coloana si gat, are un tramatism cranian si pentru investigatii suplimentare a fost transferat azi (miercuri, n.red) dimineata la Spitalul Militar Bucuresti", a declarat Vasile Mantog.

Democrat-liberalul Ionel Mantog a provocat un accident, marti, in comuna gorjeana Calnic, dupa ce a intrat intr-o depasire neregulamentara, in urma careia a intrat in coliziune cu o ambulanta care venea de pe contrasens, potrivit politistilor rutieri gorjeni. Ionel Mantog era singur in autoturism in momentul producerii accidentului, iar in ambulanta erau patru persoane: soferul si asistenta, un pacient si sotia acestuia.

"Din primele cercetari la fata locului a rezultat ca evenimentul rutier s-a produs pe fondul unei depasiri neregulamentare. Conducatorul autoturismului s-a angajat intr-o depasire neregulamentara si a intrat in coliziune cu ambulanta care venea catre Targu-Jiu cu semnalele luminoase in functiune. In urma impactului, au fost ranite patru persoane, iar pacientul din ambulanta a decedat. Cei doi conducatori au fost testati cu aparatul etilotest, rezultand ca niciunul nu a consumat alcool. Colegii mei continua cercetarile pentru a stabili cauzele si imprejurarile in care a avut loc evenimentul rutier", a declarat Daniel Tica, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj.

In urma accidentului rutier, patru persoane au fost grav ranite, iar pacientul din ambulanta a decedat in drum spre spital, cel mai probabil din cauza unui infarct. "Au fost aduse patru victime ale unui accident de circulatie, cu traumatisme craniene si unele lombare. Un pacient care se afla in ambulanta a decedat, se pare ca a suferit un infarct. Barbatul se afla in ambulanta, fusese trimis de la Motru la Targu-Jiu, cu suspiciune de infarct. Cauza decesului va fi stabilita de legisti dupa efectuarea necropsiei. Sotia pacientului decedat are un traumatism la gamba. Soferul ambulantei implicate in accident a suferit un traumatism cranio-facial si un traumatism de coloana. Starea lui Ionel Mantog este stabila. A suferit un traumatism cranian minor. Va fi dus la tomograf pentru investigatii si va fi internat in sectia de chirurgie. Celelalte victime vor fi internate la terapie intensiva", a precizat Ramona Oprea, medic la UPU.

Martorii de la fata locului au afirmat ca autoturismul BMW condus de pedelistul Ionel Mantog avea viteza destul de mare, varianta care nu a fost, insa, confirmata de reprezentantii politiei. Politia rutiera urmeaza sa stabileasca viteza cu care se deplasa masina condusa de Ionel Mantog, dar si imprejurarile in care a avut loc accidentul rutier.

Seful de campanie al PDL Gorj a avut anul trecut permisul auto suspendat pentru exces de viteza.

Rezultatul necropsiei il poate scapa pe Ionel Mantog de acuzatia de ucidere din culpa

Serviciul de Medicina Legala Gorj a facut public, miercuri, rezultatul necropsiei barbatului care a decedat in urma accidentului rutier produs de pedelistul Ionel Mantog, din care reiese ca nu exista o legatura directa intre accident si deces, transmite NewsIn.

Potrivit doctoritei Claudia Beldean, sefa Serviciului de Medicina Legala Gorj, in concluziile raportului de expertiza se arata ca decesul bolnavului s-a produs ca urmare a unui infarct. De asemenea, medicii legisti au mai stabilit ca nu exista o legatura de cauzalitate intre accidentul rutier si decesul lui Constantin Fratila, de 57 de ani, care, in momentul producerii evenimentului rutier, era transportat la Targu Jiu, cu suspiciune de infarct.

"Rezultatul necropsiei arata clar ca infarctul este cauza decesului. Avea intr-adevar capul spart, dar nu exista nicio legatura intre deces si accident - de asemenea mai prezinta niste coaste rupte, dar nu are legatura cu decesul. Nu am gasit sange in plamani. Moartea s-a produs in urma unui infarct, la circa 20 de minute dupa ce a fost adus la Urgente", a declarat sefa Serviciului de Medicina Legala Gorj.

De pe patul spitalului, Victoria Fratila, sotia omului decedat, spune ca bolnavul incepuse sa isi revina si ar fi fost salvat daca ar fi ajuns la Spitalul Judetean din Targu Jiu. Victoria Fratila, sotia ceui decedat, este de parere ca impactul dintre autoturismul condus de Ionel Mantog si ambulanta i-a fost fatal sotului ei. "Sotul meu era un om sanatos, munictor, nu avea probleme cu inima. I s-a facut rau, a fost dus la spital si isi revenise pe salvare. Daca ajungeam la Targu-Jiu si nu s-ar fi intamplat accidentul, era viu, nu murea", a spus Victoria Fratila.

Starea de sanatate a asistentului de pe ambulanta, Dumitru Valceanu, de 59 de ani, s-a inrautatit marti seara, acesta fiind trimis de urgenta la un spital din Bucuresti. Barbatul, care are o fractura de bazin si un traumatism cranio-cerebral, a suferit o interventie chirurgicala la Spitalul din Targu-Jiu. Internati la Spitalul din Targu Jiu se mai afla doar sotia bolnavului decedat si Pavel Curca, soferul ambulantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.