Cea de-a 16-a editie a targului a fost deschis astazi la complexul expozitional Romexpo. Alaturi de lansari, sesiuni de autografe si dezbateri, grupurile editoriale au pregatiti cititorilor pachete promotionale si reduceri

385 expozanti, 200 de edituri si alte 184 de organizatii culturale vor participa la cele 530 de evenimente prevazute in cadrul targului organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune. Targul poate fi vizitat miercuri pana vineri, intre orele 11.00 si 20.00, sambata, intre orele 10.00 si 20.00 si duminica, intre orele 10.00 si 16.00.

Un bilet de intrare costa 4 lei pe zi sau 10 lei pentru toate zilele de targ, elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori si jurnalistii avand acces gratuit, pe baza documentelor specifice.

  • Editurile isi asteapta cumparatorii cu mari reduceri
Grupul Editorial Corint are reduceri intre 25% -70% din pretul de catalog si preturi unice (5 lei, 9 lei, 10 lei, 15 lei si 25 lei). Editura ALL ofera carti cu preturi mai mici cu 15- 60% fata de cele din librarii, iar Curtea Veche ofera carti cu discount-uri ce ajung pana la 50%. Reducerile la editura ART sunt intre 10 si 30%.

Pe 25 noiembrie, in prima zi a targului, Salman Rushdie este prezent la Targul de Carte pentru o sesiune de autografe organizata de Editura Polirom. Tot miercuri, Ars Docendi a lansat cartea "50 de ani de la procesul si executia grupului de rezistenta condus de Toma Arnautoiu. Album de fotografii si documente din arhiva C.N.S.A.S.", iar Humanitas va lansa audiobook-ul "Aventurile lui Habarnam" in lectura magicianului Marian Ralea. Cartea Romaneasca ne propune romanul "Fugi din viata ta, revoltatoare si sluta, in cartea mea" de Daniel Banulescu, iar editura Nemira va lansa volumul "Noi, ceilalti", de Stéphane Audeguy, in prezenta autorului.

In cea de-a doua zi a targului, Uniunea Scriitorilor din Romania si Uniunea Editorilor din Romania anunta infiintarea Federatiei Editorilor din Romania, iar Radio Romania, alaturi de Institutul Cultural Roman, organizeaza un colocviu cu tema "Traducerea literara - intre creativitate si inovare", la care vor fi invitati Gabriela Adamesteanu, Dan Lungu, Mara Chiritescu si Cezar Paul-Badescu.

Editura Humanitas va fi prezenta cu volumele de debut ale Gabrielei Toma, "Cantecul geamanului", Carmen Dominte - "Soarele rasare din televizor" si Dorin Cozan -"Apocalipsa dupa Vaslui", avand si un invitat de seama, "Confesiunile unui om de publicitate" de David Ogilvy.

Polirom
va lansa volumul lui Mircea Mihaies "Despre doliu. Un an din viata lui Leon W." si "Muzica pentru cameleoni" de Truman Capote, in timp ce editura Curtea Veche lanseaza "Viata noastra cea de toate zilele" de Sanda Golopentia.Nemira ne asteapta cu volumele "Ghidul optimistului,Ghidul pesimistului" de Niall Edworthy si Petra Cramsie si "Nimicul de temut" de Julian Barnes.

In cea de-a treia zi de targ editura Paralela 45 organizeaza evenimentul literar "Nicolae Manolescu - 70", unde vor fi prezentate volumele "Manolescu - 70", volum ingrijit de Ion Bogdan Lefter si Calin Vlasie, "Viata si carti. Amintirile unui cititor de cursa lunga" de Nicolae Manolescu, "Nicolae Manolescu: de la cronica literara la Istoria critica..." de Ion Bogdan Lefter si "Criticul literar Nicolae Manolescu" de Lazlo Alexandru.

Pentru alte astfel de evenimente, iubitorii de carte sunt invitati sa participe la Targul de Carte Gaudeamus


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.