Produsele de patiserie, gogoserie si covrigarie comercializate in pasajele de metrou incalca reglementarile privind protectia consumatorilor, avertizeaza inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

In zilele de 12 si 16 noiembrie Autoritatatatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a dispus verificarea respectarii conformitatii, calitatii si etichetarii produselor de patiserie, gogoserie si covrigarie comercializate in pasajele de metrou din statiile: Piata Victoriei, Piata Unirii, Constantin Brancoveanu, Gara de Nord, Politehnica, Nicolae Grigorescu, Aurel Vlaicu, Pipera, Piata Sudului, Pacii si Piata Gorjului.

In urma controalelor, comisarii CRPC Bucuresti-Ilfov au constatat ca toti cei 17 operatori economici verificati nu respectau prevederile legale din domeniul protectiei consumatorilor. Astfel, din cele 166 kg de produse alimentare verificate, circa 139 kg nu se incadrau in prevederile legale in vigoare. Produsele alimentare comercializate sunt fabricate din materii prime nesigure, fara documente de provenienta si inscriere a datei durabilitatii minimale.

"Am decis sa indesim actiunile de verificare a spatiilor de tranzit, locuri aglomerate, in care consumatorii grabiti cumpara produse fara sa aiba timp sa citeasca etichete sau sa ceara detalii despre acestea. Sfatuiesc consumatorii sa tina cont macar de elemente minime de evaluare: prezentarea clara, lizibila a produselor cu informatii privind data durabilitatii minimale, cantitate si pret. Sa fie atenti la curatenia si igiena spatiului de prezentare al produselor si daca au cele mai mici suspiciuni, sa renunte la achizitionarea produselor respective", a declarat presedintele ANPC.

Pentru nereguli, au fost aplicate 16 amenzi contraventionale, in valoare de 47.000 lei si un avertisment pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor, mentioneaza ANPC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.