Colegiul Medicilor din Romania protesteaza fata de masura trimiterii in concediu fara plata si a reducerii timpului de lucru, in conditiile in care sistemul medical se confrunta deja cu o lipsa a personalului calificat.
"Sistemul de sanatate, care se confrunta deja cu lipsa personalului medical calificat, nu poate supravietui daca o parte din medici intra in concediu fortat. Singura solutie pentru a se putea asigura asistenta medicala este apelarea la voluntariat, o solutie deloc corecta in conditiile in care medicii sunt oricum suprasolicitati si prost platiti", se arata intr-un comunicat transmis de CMR.

Impotriva acestei masuri salariale protesteaza si Alianta Bugetarilor, care a anuntat saptamana trecuta, in urma intrunirii comitetului executiv, ca angajatii din sector nu vor semna actele de concediu fara plata pentru cele zece zile, avertizand totodata cu reluarea protestelor in perioada urmatoare, o data nefiind stabilita inca.

Nemultumirile sunt legate de scaderea veniturilor angajatilor din sistemul bugetar, odata cu intrarea in vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea in concediu neplatit timp de 10 zile a salariatilor din domeniul public, in perioada octombrie - decembrie 2009, dar si de concedierea unui numar mare de salariati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.