Rectorul Academiei de Studii Economice, Ion Rosca, a trimis invitatiile pentru o dezbatere la care sa participe sapte dintre candidatii la presedintie, eveniment care va avea loc maine si care va fi axat pe problematica economica si sociala a Romaniei.
Invitatia lui Rosca a fost adresata catre candidatii cotati cu sanse mai mari la obtinerea fotoliului prezidential: Crin Antonescu, Traian Basescu, George Becali, Mircea Geoana, Kelemen Hunor, Sorin Ooprescu si Corneliu Vadim Tudor. "Credem ca dialogul academic cu dumneavoastra, la care sa participe studenti si cadre didactice din universitatea noastra, va conduce la cristalizarea unor perspective de relansare a economiei din tara noastra si la iesirea cat mai grabnica din criza complexa in care ne aflam", se arata in scrisoarea trimisa de rectorul ASE candidatilor.

Ion Rosca mai spune in scrisoare ca toti candidatii pot conta pe impartialitatea Academiei. "Va asiguram de neutralitatea politica a institutiei noastre si ne-ar bucura ca moderatorii sa ofere sanse egale de exprimare academica tuturor participantilor la dezbatere. Permiteti-ne sa va transmitem traditionala urare studenteasca <<bafta>> la dezbatere si succes in alegerile presedintiale din Romania".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, informeaza, printr-un comunicat, ca va participa la confruntarea electorala de miercuri, de la ASE si ca echipa sa de campanie asteapta precizari in cursul acestei zile privind tematica si modul de desfasurare a dezbaterii.

Candidatii Crin Antonescu si Traian Basescu au participat sambata la prima dezbatere publica, organizata de Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, si care a avut loc la hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca, fiind moderata de jurnalistul clujean Mihnea Maruta, fost redactor sef al ziarului Cotidianul.

Presedintele PSD Mircea Geoana a afirmat, sambata, ca nu poate participa la dezbaterea cu Traian Basescu si Crin Antonescu de la Cluj deoarece are programat un miting la Macin si a avansat ziua de miercuri pentru o dezbatere cu cei doi pe teme economice la ASE, in Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.