Companiile farmaceutice internationale au amanat o serie de lansari de medicamente in Romania din cauza conditiilor care fac piata mai putin atractiva, precum cursul leu-euro, care ar putea trage in jos pretul de referinta, potrivit Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente.
Potrivit directorului ARPIM, Dan Zaharescu, este vorba de cel putin un produs a carui lansare a fost amanata la fiecare producator, astfel ar fi cel putin 26 de noi medicamente la care pacientii romani nu au inca acces. Potrivit reprezentantului companiei Novartis, aceasta a amanat pe termen nelimitat lansarea a opt medicamente in Romania, potrivit NewsIn.

In ultimele luni, producatorii internationali au luat decizia de a nu lansa in Romania produsele noi in acelasi timp celelalte tari pentru a nu trage pretul de referinta in jos.

Companiile farmaceutice inca nu au retras produse de pe piata romaneasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.