Firma bucuresteana Allchim CO SA a castigatcontractul de dezinsectie si deratizare a orasului Constanta si a statiunii Mamaia, pe o perioada de 25 de ani.
Pentru aceste servicii, primaria va plati peste 10 milioane de euro, fara TVA. Allchim CO SA nu este insa un castigator-surpriza, firma asigurand servicii de deratizare si dezinfectie in Constanta, Mamaia si Mangalia, inca din 2004. Afinitatea cu Radu Mazare se explica prin faptul ca actionarii principali sunt finul, respectiv fiica fostului general Florian-Mihai Sucata, fost sef al Corpului de Control al SPP, apropiat de gruparea Iliescu din PSD, din care face parte si primarul municipiului Constanta, Radu Mazare.

Firma Allchim Co S.A a fost infiintata in 1999 si functioneaza pe piata serviciilor de dezinsectie si deratizare, fiind autorizata de Directia Sanitara pentru combaterea daunatorilor. Societatea activeaza in Constanta, Mamaia, dar are contracte si cu Primaria Capitalei, Serviciul Public de Asistenta Sociala din Mangalia si cu Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare din Turnu Severin. Cu alte cuvinte, firma deruleaza doar contracte cu institutii de stat care ii asigura venituri certe si consistente. Are puncte de lucru atat in Bucuresti, cat si in Constanta, potrivit Gardianul.

  • Afacerile dubioase ale fostului general SPP Florian Sucata

Fostul general Florian Sucata a fost exclus din SPP in urma scandalului “Tigareta II”, revenind insa in timpul mandatului directorului Gabriel Nagy. Desi a reimbracat haina militara, generalul a continuat sa deruleze afaceri fie direct, fie prin intermediul fiicei sau al finului sau.

Faptul ca tocmai fusese reactivat in SPP dupa imensul scandal „Tigareta II“ nu l-a impiedicat ca in 2003 sa infiinteze o societate, Sinta International SA, alaturi de un alt protagonist al scandalului „Tigareta II“, Costel Ciuca, om de afaceri belgian de origine romana, vicepresedinte la Cinta SA si producator al tigarilor Bastos. Mai mult, Ciuca a fost asociat cu Marian Chiata, un alt protagonist al afacerii „Tigareta II“, in societatea CINROM SRL.

Cititi mai multe in Gardianul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.