De acum incolo, sistemul de transport in comun din Capitala le ofera bucurestenilor care detin carduri BCR posibilitatea de a-si reincarca cardul contactless RATB la ATM-urile bancii, pe interne sau la POS-urile instalate in chioscurile RATB. De asemenea, in a doua jumatate a anului 2010 BCR si RATB vor emite un card cobrandat cu utilizare variata, a anuntat banca.
Incepand cu luna noiembrie, Banca Comerciala Romana (BCR) instaleaza bancomate special echipate in Bucuresti care permit reincarcarea cardurilor de transport in comun emise de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).

"Exista orase in care poti folosi ATM-urile pentru reincarcarcarea cardurilor folosite de transportul in comun si orase in care poti face acest lucru la POS-uri. Bucurestiul este primul care ofera toate variantele", a declarat Gheorghe Aron, Director General RATB.

RATB a emis pana in prezent peste 800.000 de carduri Mifare pentru transportul in comun care inlocuiesc biletele clasice de hartie, iar reincarcarea lor se facea, pana acum, doar la chioscurile de abonamente ale RATB, se arata in comunicatul BCR.

In urma parteneriatului cu Banca Comerciala Romana, bucurestenii vor avea la dispozitie si bancomatele BCR pentru a pune bani pe cardurile de transport in comun. Reincarcarea cardului de transport la ATM se poate face cu orice card de debit sau credit, indiferent de banca emitenta, cu comision zero.

"Operatiunea de reincarcare a cardului de transport in comun la bancomatele BCR dureaza 15 secunde", a declarat Martin Skopek, Vicepresedinte retail BCR.

Bancomatele la care vor putea fi reincarcate cardurile RATB au integrata tehnologia contactless, care permite efectuarea operatiunii doar la simpla apropiere a cardului de un spatiu special dedicat aflat sub ecranul ATM-ului. Pana la finalul anului 2009, BCR va instala 40 de astfel de ATM-uri in zone cu trafic ridicat, iar pana in 2012 vor exista 350 de bancomate care vor permite reincarcarea.

Bucurestenii au posibilitatea de a reincarca aceste carduri de transport si on-line, pe site-ul http://online.ratb.ro. Momentan, acest serviciu este valabil pentru abonamentele urbane generale oferite de RATB, pentru abonamentele lunare Metrorex si pentru portofelele electronice existente pe cardurile de transport, care nu fac obiectul unei reduceri.

Site-ul este disponibil pentru toti clientii RATB din septembrie 2009. Pe pagina web pot fi utilizate toate cardurile VISA si MasterCard emise de orice banca din lume, iar operatiunea este gratuita, fara comision. Inregistrarea fiecarui client inainte de logare indica securitatea sporita a tranzactiilor oferita de site, care este protejat de catre standardul 3D Secure.

In a doua jumatate a anului viitor, BCR va emite carduri cobranded cu RATB care vor putea fi folosite pentru a face plati la comercianti, pentru a plati direct calatoria cu mijloacele de transport in comun – prin tehnologia contactless si pentru alte plati disponibile prin tehnologia contactless. Va fi un card cu 3 posibilitati de utilizare: card de credit, card de transport si card contactless. Singurul oras din lume care mai beneficiaza astazi de un astfel de card este Londra.

Singapore a fost primul oras in care cardurile de transport au putut fi incarcate de la bancomatele bancilor. Londra a fost prima capitala care a avut un card co-branded. Bucurestiul este primul oras care ofera cetatenilor posibilitatea de reincarcare on-line a cardurilor de transport si prima capitala din lume care ofera solutia integrata completa: card cobrandat, reincarcare la ATM, reincarcare prin plata cu orice card la POS-ul BCR si reincarcare on-line.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.