Organizatiile Caritas din Romania organizeaza pentru prima data la nivel national evenimentul �Un milion de stele�. Astfel, sambata 14 noiembrie 2009, incepand cu ora 17.00, mii de lumanari vor ilumina cladiri sau locatii importante din mai multe localitati.
Evenimentul se va desfasura simultan in orasele Iasi, Satu Mare, Targu Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Blaj si Timisoara.

Scopul evenimentului este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidara si o lume dreapta, de lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale. Actiunea este si o modalitate de a chema la solidaritate cu cei saraci, bolnavi sau marginalizati, fiecare lumanare aprinsa reprezentand simbolic o persoana aflata in nevoie.

Campania “Un milion de stele” este o initiativa Caritas, fiind deja un eveniment cu traditie in tarile din Europa de Vest. Prima data a fost organizat in 1998, in Franta. De atunci, actiunea se repeta anual, inainte de Craciun, in tot mai multe locatii. In prezent, ea se desfasoara in tari europene precum Germania, Franta, Belgia, Luxemburg si Elvetia.

In Timisoara actiunea se va desfasura la Biserica “Notre Dame”, str. Gen. Ion Dragalina nr. 4/6. In Targu Mures va fi iluminata Piata Teatrului. In Blaj se va lumina cladirea Caritas (str. Republicii nr. 8). In Cluj, locul de desfasurare va fi zona pietonala din fata Catedralei Greco-Catolice “Schimbarea la Fata”, de pe B-dul Eroilor. In Iasi lumanarile vor fi aprinse pe Bulevardul Stefan cel Mare (intersectia cu strada Colonel Langa). In Oradea evenimentul se va desfasura in fata Teatrului de stat. In Satu Mare se vor aprinde lumanari pe Aleea Coposu.

Sunt invitate sa participe toate persoanele care doresc sa traiasca spiritul solidaritatii crestine, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, parteneri si colaboratori locali, regionali si nationali, voluntari si beneficiari ai organizatiilor Caritas


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.