Trupul neinsufletit al actorului a fost depus astazi in Foaierul Teatrului National Bucurest, urmand ca in aceasta dupa-amiaza sa fie inmormantat la Cimitirul Bellu, unde se va odihni pe Aleea Artistilor, langa Maria Tanase.
Inconjurat de coroane de flori, imbracat intr-un costum negru, cu o camasa alba, papion si palarie neagra langa cap, maestrul parea ca se odihneste putin inainte de a urca pe scena, avea chipul linistit. La capataiul acestuia a stat, pe tot parcursul priveghiului, sotia sa, Gabriela Georgeta Dinica, cea care i-a fost alaturi in ultimii 13 ani, relateaza Adevarul.

  • Plans de marii actori
Marian Ralea s-a numarat printre primii artisti veniti sa-si ia ramas bun de la maestru. "Gheorghe avea o vorba: bucura-te de tinerete cat esti tanar, dar nu uita ca Domnul te va judeca pentru tot ce faci", si-a amintit actorul. Compozitorul Horia Moculescu a venit de asemenea sa-si rezinte condoleantele. ­"Gheorghe a fost un om exceptional. Nu l-am auzit niciodata sa zica ceva rau despre cineva. Era vesel tot timpul", a marturisit acesta. Radu Beligan, in varsta de 91 de ani, a venit la randul sau sa-si ia ramas bun de la Gheorghe Dinica.
Prezent la Arad pentru o reprezentatie a spectacolului "Straini in Noapte", Florin Piersic a tinut un moment de reculegere in memoria marelui actor.

  • Pe urmele copilariei lui Gheorghe Dinica
Maestrul a copilarit in Giulesti, pe Strada Pinului, la casa numarul 13, unde vecinii isi amintesc si acum de tovarasul lor de joaca. "M-am nascut in Giulesti, un cartier colorat, pitoresc, cu mici slujbasi si tiganci cu flori, cu fete cochete, cu carciumi ce aveau cate un acordeonist", povestea actorul in 2007.

Stirea mortii actorului Gheorghe Dinica a ajuns in „The Guardian“ si „New York Times“, fiind preluata de la agentia Associated Press. Totodata, site-urile Yahoo News, ABC News si MSN se numara printre cele care au informat publicul strain despre moartea actorului.

Maestrul Gheorghe Dinica a incetat din viata, marti, 10 noiembrie, la ora 13.00, in urma unui stop cardiac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.