Opt persoane, printre care un avocat din cadrul Baroului Bucuresti si un fost politist din cadrul IPJ Arges, au comis diferite infractiuni in perioada februarie 2008 - octombrie 2009, dupa cum informeaza DNA, intr-un comunicat de presa.
In vederea stringerii unei datorii ce reprezenta un imprumut camataresc, inculpatul Sorin Caldararu l-a constranas prin violenta si amenintari pe un denuntator sa ii construiasca un imobil in valoare de 41.000 de euro in conditiile in care datoria sa era de 13.000 de euro. Pentru a crea aparenta de legalitate a acestei constructii, Sorin Caldararu l-a constrans pe denuntator sa-i emita facturi si chitante fiscale false.

Laurentiu Gheorghe Constantin, avocat in cadrul Baroului Bucuresti a colaborat la aceasta infractiune si este in acest moment acuzat de de lipsire de libertate in mod ilegal, santaj, trafic de influenta si complicitate la luare de mita, toate in forma continuata.

"In perioada octombrie – decembrie 2008, inculpatul Laurentiu Gheorghe Constantin, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, impreuna cu inculpatii Florin Laurentiu David, Marian Paul Stancu si alte persoane, l-au constrans prin acte de violenta si amenintare pe acelasi denuntator sa achite dobanda la un imprumut camataresc in valoare de 42.000 de euro, imprumut incheiat intre avocat si denuntator. In concret, denuntatorul a fost lovit, amenintat cu moartea si supus la tratamente degradante, fiind lipsit de libertate in mod ilegal", se precizeaza intr-un comunicat DNA, citat de NewsIn.

Marius Ionut Mazilu, fost ofiter de politie judiciara in cadrul Politiei Municipiului Pitesti, Biroul cercetari penale este cercetat de asemenea, pentru luare de mita in forma continuata si dare de mita. In ceea ce il priveste pe fostul politist, ofiterul si-a depasit cu mult atributiile de serviciu, dupa cum mai precizeaza lucratorii anticoruptie.

"In cursul lunii noiembrie 2008, inculpatul Marius Ionut Mazilu le-a oferit unor agenti de politie rutiera bani, bunuri si alte foloase pentru ca acestia sa restituie unui conducator auto permisul retinut in vederea suspendarii, insa agentii nu au acceptat propunerea inculpatului. La data de 23 decembrie 2008, inculpatul Florin Stan i-a oferit lui Marius Ionut Mazilu suma de 2.000 de euro pentru a interveni pe langa organele judiciare care sa dispuna punerea in libertate o ruda de-a sa, arestata preventiv pentru mai multe infractiuni de furt calificat", se mai arata in documentul DNA.

La data de 5 noiembrie 2009, Curtea de Apel Pitesti a dispus arestarea tuturor celor opt inculpati pe termen de 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.