Intr-o perioada economica dificila, in care rata somajului este de aproximativ 6% conform Eurostat, meseria de mama nu pare a fi o idee rea. SOS Satele Copiilor Romania angajeaza insa, mame cu vocatie.
Ong-ul specializat in protectia copiilor, SOS Satele Copiilor Romania, angajeaza mame sociale pentru cele trei Sate SOS din Bucuresti, Cisnadie (judetul Sibiu) si Hemeius (judetul Bacau).

Stabilitatea locului de munca, formarea profesionala continua si posibilitatea de a-si construi o cariera intr-o profesie recunoscuta oficial sunt trei dintre beneficiile de care se bucura mama sociala, sustine SOS Satele Copiilor.

Mama sociala trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 25 si 48 ani, studiile liceale terminate si sa fie dispusa sa locuiasca si sa lucreze intr-o casa familiala din Satele SOS. Ea trebuie sa fie pregatita sa se dedice pe termen lung, cu rabdare si atentie, cresterii a 5-7 copii dintr-o casa SOS.

Persoanele selectate isi vor insusi cunostintele necesare profesiei de parinte social in cadrul programului de formare "Scoala Mamei" cu o durata cuprinsa intre 9 si 21 de luni. La finalul acestui program, ale carui costuri sunt suportate de catre organizatie, candidatele vor prelua responsabilitatea unei familii SOS.

Recunoasterea profesiei de parinte social si introducerea acesteia in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR) a avut loc in anul 2005 la initiativa Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania, organizatie membra a SOS Kinderdorf International, cea mai mare organizatie caritabila din lume, prezenta in 132 de tari. Rolul parintelui social este acela de a ingriji unul sau mai multi copii aflati in dificultate, pentru o perioada determinata de timp pana cand acestia devin independenti sau se pot reintoarce la familia biologica.

Organizatia a format din 1992 pana in prezent 64 de mame sociale SOS, dintre care 26 sunt acum in casele de tip familial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.