Cabinelete medicale individuale din Bucuresti au raportat anul trecut venituri totale de 31 milioane de euro. Cel mai mare venit net obtinut de un cabinet medical individual a fost de 165.000 de euro, ceea ce inseamna un nivel de peste 13.000 de euro lunar.
Potrivit statisticii Directiei Generale a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, cea de-a doua valoare de venit net inregistrat de un cabinet medical a fost de 151.000 de euro, scrie Money.ro.

“Daca vorbim despre medicii specialisti, de exemplu pentru cabinetele de obstetrica-ginecologie, veniturile sunt mari, mai ales daca fac si fertilizare in vitro. Chiar daca aceste venituri par substantiale, ele sunt cu mult sub media europeana, unde un medic specialist castiga intre 250.000 si 300.000 de euro pe an”, a declarat Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Insa, in Capitala, majoritatea cabinetelor individuale sunt detinute de medicii de familie, care, potrivit lui Astarastoaie, au inregistrat anul trecut un venit mediu lunar de 1.800 lei pe luna.

Conform datelor Directiei de Finante a Municipiului Bucuresti, primele zece cele mai profitabile cabinete medicale individuale au realizat anul trecut venituri nete insumate de peste un milion de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.