Potrivit unui studiu comandat de Maggi si efectuat de Research International legat de obiceiurile alimentare in Romania, ceapa uscata este nelipsita de la masa romanilor.
36% dintre romani afirma ca ceapa este principalul ingredient atat la masa de pranz, cat si la cina. In competitie cu ceapa, dar fara sa devina o „amenintare” reala pentru aceasta, in topul principalelor ingrediente consumate de romani se mai afla cartofii, cu 29%, si, poate surprinzator pentru unii, morcovii, cu 22%.

Desi suntem recunoscuti ca fiind un popor ce consuma preponderent mancaruri traditionale pe baza de carne de porc, romanii declara ca sunt mari amatori de carne de pui sau gaina, astfel ca 22% dintre mancarurile gatite pentru pranz si cina contin acest tip de carne. De asemenea, principalul fel de mancare gatita consumat de romani ramane ciorba, fie ca este doar din legume sau contine si carne.

Topul ingredientelor folosite pentru prepararea meselor de pranz si cina nu se schimba semnificativ nici in familiile cu copii. Iar alaturi de produsele deja mentionate, un loc important il ocupa pastele fainoase.

Mai multe informatii despre acest studiu gasiti pe Kudika.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.