Spitalizarile si decesele provocate de gripa H1N1 se pot produce la orice varsta, potrivit unui studiu efectuat in California si publicat marti de Journal of the American Medical Association (JAMA).
Potrivit studiului, in relativa contradictie cu ceea ce arata statisticile nationale, mortalitatea in spitale a fost mai ridicata la persoanele de 50 de ani si peste, decat la cele mai tinere, relateaza NewsIn citand AFP.

Potrivit Centrului federal de control si prevenire a bolilor, care a studiat 28 de state, 23,6% din decese s-au inregistrat la persoane sub 25 de ani, 65% in grupa de varsta 25-64 de ani si doar 11,6% la cei de peste 65 de ani.

Studiul de marti vizeaza cele 1.088 prime spitalizari din California, intre 23 aprilie si 11 august. "Nivelul total al mortalitatii in acest grup a fost de 11%, mai ridicat in randul pacientilor de peste 50 de ani, adica 18%", au spus autorii studiului. "In randul tuturor deceselor, opt, adica 7%, au vizat persoane sub 18 ani".

Cercetatorii au stabilit ca din cei 1.088 pacienti spitalizati in California in urma infectarii cu virusul H1N1, 344 pacienti (32%) aveau sub 18 ani, copiii fiind in numarul cel mai mare.

Insa grupul de persoane de 50 de ani si mai mult a inregistrat cel mai ridicat nivel de mortalitate dupa spitalizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.