Teatrul Maghiar de Stat din Cluj vine la cea de a 19-a editie a Festivalului National de Teatru din Bucuresti cu mult-premiatul "Trei Surori", in regia lui Tompa Gabor.
“Trei Surori” de A.P.Cehov, in regia lui Tompa Gabor a castigat in 2009 "premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol", dupa ce a fost nominalizat la sapte categorii. Tompa Gabor, directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj a fost desemnat si “cel mai bun regizor al anului”.

Spectacolul “Trei surori” – care tocmai s-a intors de la Budapesta, unde a fost jucat cu mare succes in cadrul Bienalei – va fi prezentat la Bucuresti pe 3 noiembrie, de la ora 21.00 si pe 4 noiembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor.

Teatrul Maghiar din Cluj aduce la Bucuresti si spectacolul “Moartea lui Danton”, montat de Mihai Maniutiu va avea reprezentatii pe 6 noiembrie de la ora 21.00 si pe 7 noiembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Odeon.

Festivalul National de Teatru include piese regizate de Alexandru Tocilescu, Mihai Maniutiu, Catalina Buzoianu, Tompa Gábor, Alexandru Dabija, Alexandru Darie, Dragos Galgotiu, Alexander Hausvater, Ion Caramitru – dar si nume care construiesc teatrul viitorului – Radu Afrim, Gianina Carbunariu, Vlad Massaci, Cristi Juncu, Ada Lupu, Felix Alexa, Theodor Cristian Popescu, Claudiu Goga, Alexandra Badea, Razvan Muresan, dar si de tineri regizori sau debutanti precum Alexandru Mihaescu, David Schwartz, Bogdan Georgescu, Felix Crainicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.