Starea de sanatate a maestrului este in continuare grava, dar stationara, cu "o foarte discreta ameliorare", pronosticul medicilor ramanand rezervat.
Vineri, dr. Bogdan Oprita a explicat ca starea lui Gheorghe Dinica este extrem de grava, din cazua infectiei cu stafilococ ce s-a raspandit in tot corpul, cauzand un soc septic (insuficienta circulatorie acuta ca urmare a septicemiei). Totodata, socul a provocat multiple functionari defectuoase ale organelor.

"Bronhopneumonia este o infectie pulmonara severa. Stafilococul a fost depistat cand pacientul a fost adus la spital. Acum exista acest microb in plamani, care a provocat aceasta boala, iar infectia s-a dus in tot sangele si in tot corpul. Asta inseamna soc septic. Aceasta infectie a provocat multiple functionari defectuoase ale organelor. Maestrul este in stare extrem de grava, ca urmare a socului septic. Deocamdata nu ne putem pronunta, sa spunem daca starea sa evolueaza spre bine sau spre rau", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita, potrivit NewsIn.

Actorul Gheorghe Dinica, internat de 11 zile la Spitalul de Urgenta "Floreasca", se afla in continuare la terapie intensiva.

Gheorghe Dinica, in varsta de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, soc septic, disfunctie multipla de organe, insuficienta cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienta renala cronica acutizata, hemofiltrare continua, insuficienta respiratorie acuta cu suport ventilator, disfunctie digestiva cu ileus dinamic, disfunctie hepatica cu sindrom de colestaza, deficit sinteza hepatica, disfunctie hematologica in remisie, informeaza un comunicat al spitalului.

In varsta de 75 de ani, artistul s-a internat la "Floreasca" in dupa-amiaza zilei de 22 octombrie, dupa doua zile petrecute la Spitalul Elias, acuzand o stare de oboseala accentuata.

Absolvent in promotia 1961 al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, Gheroghe Dinica este considerat unul dintre cei mai valorosi actori romani, cu roluri in peste 60 de filme si in piese montate pe majoritatea scenelor Capitalei. Pentru prestatiile sale cinematografice, artistul a fost distins cu noua premii, printre care si unul pentru intreaga cariera, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF). In 1999, acesta a fost recompensat si cu Premiul de Excelenta al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), iar anul trecut a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC). Marele actor a cochetat si cu muzica, inregistrand melodii de petrecere pe albume la care a colaborat cu bunii sai prieteni Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.