Un tren accelerat s-a ciocnit cu o locomotiva, in aceasta dimineata, in localitatea bistriteana Romuli. Potrivit primelor informatii, cel putin doua persoane au fost ranite.
UPDATE: Accidentul feroviar produs in aceasta dimineata in Bistrita-Nasaud, cand un accelerat s-a defectat intre statiile Fiad si Romuli, e posibil sa fi fost cauzat de o eroare umana, a declarat pentru NewsIn directorul general al CFR Calatori, Liviu Pescarasu. "Acceleratul 1923, cu 41 de calatori, care circula dinspre Sighet spre Timisoara, stationa in urma unei defectiuni intre statiile Fiad si Romuli, iar locomotiva de ajutor, care a fost trimisa avea viteza prea mare si a intrat in locomotiva acceleratului care stationa", a spus Pescarasu, care a precizat ca ar putea fi o eroare a mecanicului locomotivei de ajutor.

La aceasta ora, calatorii sunt preluati cu alte mijloace de transport si dusi la Sibiu.

Conform primelor date, trenul accelerat venea de la Timisoara si a intrat in coliziune cu o locomotiva. La fata locului au fost trimise doua echipaje de interventie de la sectia Nasaud, potrivit NewsIn.

Potrivit directorului CFR Cluj, accidentul a avut loc in jurul orei 10.35. Niciun vagon nu a sarit de pe sine. In momentul ciocnirii, in tren se aflau 41 de calatori.

"Locomotiva este sarita de pe sine, trenul, nu. Nu stiu ce s-a putut intampla. Am gasit un batran lovit mai grav la cap, are o planga de 6-7 centimentri, i-am dat noi primul ajutor, dar am inteles ca mai sunt inca trei persoane ranite. Le cautam acum prin tren. Calea ferata e blocata, nu cred ca se va putea debloca mai repede de trei-patru ore", a spus primarul din Romuli, Ion Monita, potrivit Realitatea.net.

Potrivit Infotrafic, in judetul Bistrita-Nasaud, traficul feroviar este intrerupt pe magistrala 409, intre localitatile Romuli si Fiad. Locomotiva trenului care circula pe relatia Timisoara – Sighetu Marmatiei s-a defectat. Locomotiva venita pentru a tracta trenul ramas intre statii s-a cuplat de acesta cu viteza prea mare.


Berceanu despre accidentul feroviar: Gradul de indisciplina a crescut foarte mult


Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat ca va discuta cu secretarul de stat de resort din minister situatia generata de noul accident feroviar precizand ca acesta este rezultatul cresterii nivelului de indisciplina. "Am sa ma duc sa vad despre ce este vorba. Cred ca gradul de indisciplina a crescut foarte mult, am sa vorbesc cu secretarul de stat care e responsabil de acest domeniu si cu directorii de acolo sa vedem cum rezolvam aceasta situatie care vad ca creste pe zi ce trece. Cel care a produs accidentul trebuia sa aiba viteza maxima de 20 kilomentri pe ora, el avea vreo 50 kilometri pe ora", a spus Berceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.