Politistii au aplicat, doar intr-o singura zi, in mai multe judete din tara, sanctiuni contraventionale in valoare de 3.000 de lei, pentru distrugerea, deteriorarea, murdarirea sau acoperirea prin scriere a materialelor electorale, arata Ministerul Administratiei si Internelor.
In cursul zilei de 30 octombrie, la nivel national, au fost semnalate 26 de incidente electorale in judetele Botosani, Bucuresti, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Neamt, Olt, Prahova si Vrancea. Dintre acestea, 8 au fost constatate in mediul rural si 18 in mediul urban, se precizeaza in comunicatul institutiei.

Ministerul Administratiei si Internelor, prin campania „Votul ilegal inseamna inchisoare”, deruleaza un program de informare a populatiei asupra riscurilor pe care le implica incalcarea legislatiei referitoare la alegerea presedintelui Romaniei. Pentru mai multe detalii asupra acestei campanii, ministerul recomanda accesarea site-ului www.votcorect.mai.gov.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.