UPDATE: Un politist de frontiera aflat in timpul serviciului la unitatea din Sannicolau Mare, judetul Timis, a fost gasit impuscat, in noaptea de vineri spre sambata, in apropierea unitatatii unde lucra, de catre un localnic.
Patru persoane au fost retinute si una este cautata de anchetatori in cazul politistului de frontiera au declarat oficiali ai Inspectoratului General al Politiei Romane, relateaza NewsIn.

Conform Inspectoratului Politiei de Frontiera Timis, agentul de politie Tiberiu Sarbu, de 38 de ani, a fost impuscat si, ulterior, gasit de un localnic. Politistul a murit in ambulanta, in drum spre spital.

"Politistul intrase in serviciu vineri seara. La fata locului a fost gasit doar tocul pistolului, pistolul lipseste”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timis, Ciprian Gaic.

Potrivit sursei citate, agentul mai avea doar tocul si incarcatorul cu sase cartuse, iar pistolul (Carpati, calibru 7,65 mm) a disparut, la fel ca si cel de-al doila incarcator.

La cateva ore dupa incident, anchetatorii au gasit pistolul si incarcatorul agentului la cateva strazi departare de locul unde barbatul a fost impuscat.

Victima se afla in timpul serviciului, dar plecase din unitate cu masina personala. Cel mai probabil, spun colegii sai, agentul a incercat sa prinda unul sau mai multi hoti, iar inainte de a fi impuscat a avut loc o lupta.

La fata locului s-a gasit un rucsac in care se aflau mai multe bunuri si un casetofon despre care anchetatorii cred ca ar proveni dintr-un jaf comis de cel care l-ar fi putut impusca pe politistul de frontiera.

Secretarul de stat pe probleme de ordine si siguranta publica din Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul Dan Fatuloiu, s-a deplasat in judetul Timis pentru a coordona cercetarile politistilor.

Politia a instituit filtre la iesirile din Sannicolau Mare, masinile fiind controlate. Anchetatorii vor sa afle cum a ajuns agentul de la postul sau de lucru pe strada din Sannicolau Mare si cine a tras asupra lui. De asemenea, Politia de frontiera va incepe o ancheta interna pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs tragicul incident. Barbatul lucra in cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera Timis din anul 2001.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.