Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" si obliga Ministerul Educatiei sa modifice ordinul 4209/8.07.2004, care se refera la calcularea salariilor cadrelor didactice. Astfel, indemnizatia pentru invatamant special si indemnizatiile de 10 la suta pentru cadrele didactice care indeplinesc functiile de diriginte, invatator, institutori si educatoare se vor introduce in salariul de baza, pentru a deveni baza de calcul pentru toate celelalte sporuri si drepturi salariale.

De asemenea, baza de calcul pentru cumul si plata cu ora se vor modifica in sensul introducerii in salariul de baza pentru salarizarea cu cumul si plata cu ora a salariului de merit si a gradatiei de merit. Potrivit presedintelui executiv al Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor, drepturile salariale stipulate in Statutul personalului didactic nu s-au calculat corect inca de cand Statutul a fost publicat, in 1997. El a mai spus ca 13.000 de profesori din Bucuresti care fac parte din sindicatul "Spiru Haret" si din Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si-au recuperat sume de bani intre 5 milioane si 20 milioane de lei, reprezentand drepturi salariale cuvenite inclusiv pe anul trecut.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.