Pana si cannabisul este mai putin daunator decat cele doua vicii, sustin specialistii britanici.
Profesorul David Nutt, seful catedrei de neurofarmacologie la Imperial College London si specialist in psihofarmacologie in cadrul Universitatii din Bristol, avertizeaza publicul cu privire la riscurile relative ale mai multor substante nocive, alcatuind un nou index al viciilor, in functie de gradul de periculozitate al acestora asupra sanatatii.

Astfel, David Nutt sustine ca alcoolul ar trebui clasat pe locul 5, doar in urma cocainei, heroinei, metadonei si somniferelor, in timp ce tigarile ar trebui sa fie clasate pe locul 9, cu mult inaintea drogurilor usoare, de tip cannabis, LSD si ecstasy, potrivit DailyMail.

Se asteapta insa ca noile concluzii ale cercetarilor profesorului sa starneasca controverse, cu precadere printre organizatiile anti-drog. Recent, acesta a fost mustrat de catre autoritati, dupa ce a declarat ca pericolul consumului de ecstasy este acelasi cu activitatea de calarie.

"Trebuie sa acceptam faptul ca tinerilor le place sa experimenteze, in special drogurile si alte activitati riscante. Astfel ca, trebuie sa-i protejam de riscuri in aceasta perioada a vietii lor, iar asta prin a le asigura informatii credibile si acurate. Daca insa credeti ca prin a-i speria pe copii, ii veti convinge sa nu mai foloseasca droguri, va inselati", si-a motivat acesta teoriile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.