Circa 400 de crescatori de ovine si caprine, membri ai Federatiei Agrostar, au fost asteptati sa picheteze marti sediul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), intre orele 11.00 -14.00, nemultumiti de neplata subventiei pe cap de animal in cuantum de 44 de lei.
Potrivit reprezentantilor federatiei, neplata subventiei va duce la falimentarea acestui sector de activitate, circa 6,5 milioane de capete ovine si caprine fiind in pericol de a fi sacrificate, arata NewsIn.

De asemenea, presedintele Agrostar, Niculae Stefan, declara saptamana trecuta ca aproximativ 70-80% din ferme vor fi inchise si oamenii vor fi trimisi in somaj, din cauza neacordarii subventiilor in sectorul zootehnic.

Potrivit ministrului interimar al agriculturii Radu Berceanu, crescatorii de bovine nu vor mai primi alte subventii pe cap de animal anul acesta, in afara de cei 200 lei aprobati recent de Guvern, iar crescatorii de ovine si caprine ar putea primi o prima transa abia la inceputul anului viitor.

Acesta a adaugat ca, probabil, la inceputul lui 2010, crescatorii de ovine vor putea primi o transa in procent asemanator cu cel primit de crescatorii de bovine.

Si in 29 septembrie, circa 500 de agricultori, membri ai Federatiei Agrostar, au pichetat sediul Guvernului si pe cel al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, pentru a protesta fata de problemele cu care se confrunta acest sector.

Federatia Agrostar, cea mai mare organizatie sindicala din domeniul agricol, a fost infiintata 1990 si numara peste 38.000 de membri, avand in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, viticultura, horticultura, zootehnie etc).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.