Un puternic incendiu a distrus, marti noapte, Targul de Saptamana Romanesti, amplasat in cartierul 1 Mai din Craiova, sute de tarabe ale vanzatorilor de haine second-hand fiind facute scrum, transmite corespondentul NewsIn.
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia” au intervenit cu sapte autospeciale cu apa si spuma si doua echipale ale Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare Dolj. „Am intervenit in prima faza cu trei autospeciale cu apa si spuma de la Detasamentul I. Ajunsi la fata locului, s-a constat ca suprafata pe care s-au propagat flacarile este de 10.000 metri patrati si au fost solicitate din cadrul Detasamentului II alte patru autospeciale”, a declarat lt.col Stefan Florea, coordonator al echipelor de interventie ale ISU Oltenia.

Pompierii craioveni s-au chinuit mai bine de doua ore sa stinga flacarile, iar in tot acest timp proprietarii tarabelor din Targul de Saptamana Romanesti priveau cum incendiul le distruge marfa. „De aici se hraneau aproximativ 700 de familii. Este o tragedie ce se intampla. Sigur a fost cineva care a dat foc ca nu se putea sa se intinda asa de repede”, a declarat Nicolae Dumitru, administratorul targului.

Pompierii craioveni au demarat deja o ancheta pentru a se stabili care a fost cauza incendiului care a facut scrum Targul de Saptamana Romanesti. „Probabil e o mana criminala. Cand am ajuns la fata locului, ardea aceiasi suprafata ca si acum. Am intervenit cu 42 de servanti pe autospeciale, plus cele doua echipaje de la SMURD si ofiterii din comanda. Dupa stingerea flacarilor, vom stabili cu exactitate cauza incendiului”, a mai mentionat lt.col Stefan Florea, coordonator al echipelor de interventie ale ISU Oltenia la stingerea incendiului din Targul de Saptamana Romaneti.

Pe 31 ianuarie 2009, un alt incendiu distrugea tarabele din targul de haine-second hand din municipiul Craiova. Atunci, pompierii au fost nevoiti sa intervina cu sase autospeciale cu apa si spuma pentru a stinge flacarile care au cuprins aproximativ 50 de tarabe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.