Autoritatile sanitare au decis ieri suspendarea cursurilor la scoala generala nr. 15 din Iasi, pentru sapte zile, dupa ce in institutia de invatamant au fost depistate 21 de cazuri de gripa noua, informeaza Ministerul Sanatatii, relateaza NewsIn.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, este vorba de 20 de elevi ai scolii si un adult, care lucra in departamentul administrativ. 19 dintre cele 21 de cazuri au fost confirmate marti dupa-amiaza, potrivit Centrului National de Prevenire si Control a Bolilor Transmisibile.

Luni, la scoala generala nr. 15 din Iasi au fost confirmate doua cazuri de gripa A/H1N1, iar in urma triajului epidemiologic, cadrele medicale au depistat si alti copii care prezentau simptome respiratorii. Marti dupa-amiaza, o parte dintre analize au confirmat existenta virusului gripal in cazul a 19 persoane.

Toti cei infectati cu virusul gripal sunt in curs de izolare si primesc tratament de specialitate, potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii.
In conformitate cu protocolul Ministerului Sanatatii, Centrul National Prevenire a Bolilor Transmisibile a decis suspendarea cursurilor pentru sapte zile, pana la data de 3 noiembrie inclusiv, urmand ca dupa aceasta data situatia sa fie reevaluata.

Tot la Iasi au fost depistate, luni, alte doua studente din unitati de invatamant, care nu au calatorit in zone afectate. In prezent, cele doua studente sunt internate la Spitalul de Boli Infectioase, unde urmeaza tratament de specialitate. Imbolnavirea unui elev de gripa porcina duce la inchiderea clasei in care acesta invata si la izolarea colegilor sai pentru sapte zile, iar confirmarea a cel putin trei cazuri diferite in aceeasi scoala atrage dupa sine suspendarea activitatii in unitatea scolara, tot pentru o saptamana, conform masurilor anuntate de Ministerul Sanatatii, la data de 10 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.