La cea de-a treia editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, elevii participanti au castigat doua medalii de aur, doua de argint, o mentiune si un premiu special
Materii optionale in clasele de liceu cu profil real, astronomia si astrofizica au atras cativa elevi romani care au reusit performante in acest domeniu, a anuntat Ministrul Educatiei. Aceste materii se predau Liceu International de Informatica din Capitala, reprezentat in acest an de catre cei doi laureati cu aur. Ambii elevi, Marius Constantin si Ioana Zelko, sunt in clasa a XII-a, relateaza NewsIn.

Medaliata in 2007 si 2008 cu argint, Miruna Oprescu, eleva in clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanta, a primit si anul acesta argintul si un premiu special pentru cea mai clara redactare a unei teze la proba teoretica. Vlad Dumitru Margarint, clasa a XII-a la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” din Barlad, este castigatorul celei de-a doua medalii de argint, iar Kruk Sandor, clasa a XII-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, a fost recompensat cu o mentiune, el avand deja in palmares o medalie de bronz obtinuta anul trecut.

Competitia, desfasurata in perioada 19-26 octombrie, in Iran, a reunit peste 100 de concurenti din peste 20 de tari. In clasamentul pe echipe, Romania s-a clasat pe locul al treilea, cei mai buni in acest domeniu fiind elevii indieni, urmati de iranieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.