Ceapa, cartofii si carnea de pui sunt ingredientele preferate de romani pentru prepararea meselor zilnice, iar felul principal preferat ramane ciorba, potrivit unui studiu al Research International cu privire la obiceiurile alimentare in Romania
Peste o treime dintre romani afirma ca ceapa este principalul ingredient folosit, atat la masa de pranz, cat si la cina. 29% prefera cartofii, iar 22% morcovii, relateaza NewsIn.

Totodata, romanii se declara amatori de carne de pui sau gaina. Astfel, 22% dintre macarurile gatite pentru pranz si cina contin acest tip de carne. Cat despre principalul fel de mancare consumat de romani, acesta ramane ciorba, fie ca este doar de legume sau contine si carne.

Clasamentul ingredientelor folosite pentru prepararea meselor de pranz si cina nu se schimba semnificativ in cadrul familiilor cu copii. Potrivit studiului, alaturi de cartofi, ceapa si carne de pui, un produs de baza il constituie si pastele fainoase.

Multi dintre romani se indreapta insa si spre o alimentatie sanatoase, 69% dintre mancarurile pentru masa de pranz sau cea de seara fiind bogate in legume. Desi in general romanii considera ca adopta un stil de viata sanatos, doar 62% dintre ei servesc micul dejun.

Studiul, comandat de Magii, a fost efectuat la nivel national pe un esantion de 800 de persoane, cu varste cuprinse inte 20 si 64 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.